Dé tegeltrends van 2019 | Tegels waren nog nooit zo mooi!


De soort (vloer)tegel die u kiest heeft een groot effect op de stijl en sfeer van een ruimte. Gaat u binnenkort uw woning verbouwen of renoveren maar weet u nog niet wat voor tegels u moet kiezen? Tegelcentrum Siddeburen helpt u graag op weg met deze Tegeltrends van 2019!

Houtlook tegels

De houtlooktegel staat wat ons betreft met stip bovenaan de lijst. Houtlooktegels zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen, wat we vooral ook merken in het aanbod vanuit onze leveranciers. Er zijn inmiddels steeds meer verschillende houtlooktegels verkrijgbaar die bijna niet van echt hout onderscheiden zijn. Ook is er steeds meer keuze in kleur en structuur, van vintage bruin en vintage beige tot antraciet en cappucino. Houtlooktegels zijn tijdloos, makkelijk schoon te maken en niet zo duur in aanschaf als een echte houten vloer. Daarnaast gaan de tegels een stuk langer mee dan hout, beschadigen ze niet zo snel en zijn ze geschikt voor vloerverwarming.

» Bekijk hier alle houtlooktegels van Tegelcentrum Siddeburen.

Grote betonlook tegels

Grote betonlook tegels worden al jaren veel gebruikt in grote openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, badhuizen en keukens voornamelijk vanwege het schoonmaakgemak. Maar tegenwoordig zijn betonlooktegels ook steeds gewilder door particulieren voor in de woonkamer en/of keuken. Vooral in grote open kamers is het erg aantrekkelijk om grote betonlook tegels te gebruiken. Ze verbinden ruimtes door de minimale voegen en passen perfect bij een moderne of industriële inrichting. Beton wordt vooralsnog veel geassocieerd met ‘koud’ en ‘kil’. Maar er zijn inmiddels zoveel soorten/kleuren betonlooktegels op de markt dat ze het in combinatie met de juiste inrichting en details ook juist heel gezellig kunnen maken. Daarom zijn grote betonlooktegels dan ook één van de belangrijkste tegeltrends van 2019. Het is maar net wat u er zelf mee doet.

» Bekijk hier alle betonlooktegels van Tegelcentrum Siddeburen

Geprinte tegels

Tegels met een drukke print of niet-aansluitende prints zijn al een tijdje erg gewild en komen daarom wat ons betreft zeker weer terug in de tegeltrends van 2019. Houdt u van een beetje apart? Dan is deze tegeltrend echt iets voor u. Geprinte tegels zijn bij uitstek geschikt om prachtige accenten te creëren, zowel op de vloer als op de wand. Gebruik bijvoorbeeld eens tegels met print op een lange wand in uw woning of op de vloer in de keuken als echte blikvanger. U ziet tegels met print ook veel terug in Boheemse en mediterrane inrichtingen. Hierbij worden ze veel gecombineerd met felle- en/of natuurlijke aardekleuren.

» Bekijk hier alle geprinte tegels van Tegelcentrum Siddeburen

Aardetint tegels

Aarde- en natuurtint tegels zijn nooit uit de mode en zien we ieder jaar weer terug in de tegeltrends-lijst. Aardetint tegels zijn warm, passen bij vrijwel ieder interieur en zijn prachtig te combineren met andere structuren zoals houten meubels en vachtjes of wollen vloerkleden.

» Bekijk hier alle aardetint tegels van Tegelcentrum Siddeburen

Zwarte en witte tegels

Een wijs man zei het ooit al eens: ‘less is more’. Soms hoeft u niet gek te doen om op te vallen. Daarom horen zwarte en witte tegels ook zeker bij de tegeltrends voor 2019. Zwarte en witte tegels zijn klassiek, geven een luxueuze uitstraling en passen perfect bij een wat modernere of minimalistische inrichting. Zwarte en witte tegels worden vooral veel gebruikt in de keuken en badkamer. Ook worden de tegels tegenwoordig vaak gecombineerd met contrasterende voegen, dus zwarte voegen met witte tegels en witte voegen met zwarte tegels voor een extra accent.

Op zoek naar een specifieke soort vloer- of wandtegel en staat deze niet in onze webshop? Neem eens contact op met Tegelcentrum Siddeburen! Wij hebben een aantal vaste leveranciers waar we de tegels van uw dromen speciaal voor u kunnen bestellen.