Dé tegeltrends van 2023


De nieuwste tegeltrends voor 2023

Word jij elkaar jaar ook zo enthousiast van de nieuwste woontrends? Dan is deze blog speciaal geschikt voor jou! Elk jaar zijn er weer nieuwe trends bij tegelcentrum Siddeburen op het gebied van wonen. Afgelopen jaar was er een specifieke stijging te zien bij bepaalde looks. De beton-, hout-, rustige-, en Portugese look trokken afgelopen jaar veruit de meeste aandacht naar zich toe. Deze vier compleet ander stijlen zijn veel te zien in de Nederlandse huizen. Hieronder worden alle vier de looks uitgebreid onder de loep genomen.

Metrotegels Tegelcentrum Siddeburen

Gekleurde tegels Tegelcentrum Siddeburen

Betonlook tegels Tegelcentrum Siddeburen

Trend 1. Betonlook

Deze industriële look gaat nu al een tijdje mee maar is nog steeds enorm populair. Door meerdere jaren op rij een van de populairste looks te zijn, is deze stijl niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamers. Ook de betonlook wandtegels worden steeds populairder. Deze stijl is uiterst geschikt voor industriële inrichting, maar ook bij modern en landelijk is de look steeds vaker terug te vinden.

Opvallend:

 • De betonlook wordt vaak gebruikt voor wandtegels in de keuken
 • De betonlook wordt vaak gebruikt bij vloertegels in de woonkamer
 • Bijpassende kleuren zijn zwart, wit, grijs en bruin (hout)


Trend 2. Houtlook

Ga je voor de echte landelijke stijl? Dan is de houtlook dé way to go. De houtlook gaat al lang mee en is een van de meest tijdloze stijlen. Binnen de houtlook zijn er ook verschillende kleuren beschikbaar, zoals verschillende tinten grijs en bruin. Bijpassende kleuren zijn wit, zwart en bruin (hout).

Opvallend:

 • De houtlook is een van de meest tijdloze stijlen
 • De houtlook wordt veel gebruikt in de woonkamer en keuken
 • Bijpassende kleuren zijn wit, zwart en bruin (hout)


Trend 3. Rustige look

De rustige look zorgt voor een nette en laagdrempelige uitstraling. Men noemt dit vaak de klassieke look, wat overigens niet betekend dat het een ouderwetse stijl is. Deze stijl vormt vaak de basis voor de meeste woonkamers. De rustige look is geschikt voor bijna iedereen woonkamer en wordt vaak gecombineerd met zachte en warme kleuren.

Opvallend:

 • De rustige look is geen ouderwetse stijl
 • Een goede basis voor veel woonkamers
 • De rustige look komt vooral terug bij vloertegels voor de woonkamer en keuken
 • Bijpassende kleuren zijn zachte en warme kleuren


Trend 4. Portugese look

Deze populaire look is de meest alternatieve stijl van de bovengenoemde looks. Deze stijl kent een snelle groei de laatste tijd en is een van de meest populaire trends van 2022. In de zuidelijkste landen van Europa houden ze wel van een beetje kleur. Dat zien we in de Portugese look terugkomen. Deze tegels zijn er met een patroontje of effen. Deze look geeft vaak een vintage uitstraling aan jouw huis.

Opvallend:

 • De Portugese look komt veel voor bij wandtegels in de keuken
 • Deze look komt veel overeen met een vintage stijl
 • Bijpassende kleuren zijn vaak fellere kleuren, minder zwart en wit

Meer weten over Portugese tegels? Lees dan onze laatste blog over Portugese tegels bij Tegelcentrum Siddeburen.

Alles weten over de laatste trends?

Wil je meer weten over de nieuwste tegeltrends van 2023? De populairste merken tegels? Of ben je op zoek naar de stijl die het beste bij jouw huis past? Dan ben je bij Tegelcentrum Siddeburen op het juiste adres. Met een breed assortiment aan hoge kwaliteit tegelmerken heeft Tegelcentrum Siddeburen voor iedere stijl de perfecte vloer- en wandtegels. Wil je onze prachtige showroom een keer fysiek bezoeken? Ons adres is te vinden op onze site, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Betonlook tegels

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook: