Op zoek naar een tegelvloer die veel sfeer met zich mee brengt? Kies dan voor tegels met een houtlook. Voor elke woonruimte is wel een tegel met een houtlook te vinden. Bekijk hieronder ons ruime assortiment. De prijzen voor de tegels zijn per m².

12 artikelen  Houtlook tegels

Houtlook tegels, ook wel keramisch parket genoemd, zijn de nieuwste trend in de tegelindustrie. De vloertegels bootsen de houten structuren tot in perfectie na. De vloeren zijn hierdoor voor het oog amper tot niet te onderscheiden van houten vloeren. Tel daarbij de voordelen op van de slijtvaste keramische eigenschappen en u heeft het beste van beiden gecombineerd in houtlook tegels.

Waarom een tegelvloer met houtlook?

Het grote voordeel van houtlook tegels is dat het verschil met een echte houten vloer bijna niet te zien is. Zo zijn er exemplaren die voelbare groeven hebben die aanvoelen als echte houten planken. Het jaarlijkse ritueel waarbij u de houtenvloer moet schuren en oliën is daarnaast verleden tijd met een tegelvloer met houtlook. Dit scheelt natuurlijk een hoop werk. De vloer is kras- e stootbestendig, onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden.

Een ander voordeel is dat de tegels uitermate geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor heeft u nooit meer last van koude voeten en voelt de vloer aangenaam aan. Daarnaast zijn de vloeren waterbestendig dus u kunt ze overal leggen. De tegels zijn van duurzaam materiaal waardoor u lang kan genieten van de vloer; langer dan bij een houten vloer.

Onderhoud van houtlook tegels

De tegels zijn eenvoudig te onderhouden. Het is verstandig om geen middelen met zuur te gebruiken. Schoonmaakmiddelen met zuur kunnen de voegen namelijk aantasten. Hierdoor gaan de voegen lekken en ontstaan er beschadigingen. Vermijd ook middelen met olie erin. Het is het beste om de tegels te reinigen met een schoonmaakmiddel met een pH-waarde lager dan 7. Reinig wekelijks de vloer met een dweil en lauw water. Hierdoor blijft de vloer mooi schoon.