Hoe kies ik de juiste badkamertegels?


Een tegel kan uw badkamer maken of breken. Bij het samenstellen van een nieuwe badkamer denkt u al snel aan het vervangen van de douche, badkuip of de wastafel. Badkamertegels zijn net zo belangrijk, en misschien zelfs nog wel belangrijker. De badkamertegels zijn de eyecatcher van uw badkamer. In deze blog geven wij u 5 tips hoe u de juiste badkamertegels uitkiest.

1# Kies een stijl die past bij uw materialen en meubels

Als het op badkamertegels aankomt zijn er ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Wilt u voor een landelijke stijl of juist voor een strakke stijl gaan? Kies dus van tevoren een bepaalde stijl voordat u drastisch besluit uw badkamer te verbouwen.

Bij het uitkiezen van vloertegels zijn wij van Tegelcentrum Siddeburen gespecialiseerd in het leveren en leggen van keramische tegels. Het is belangrijk dat uw vloertegels geschikt zijn voor de badkamer. In een badkamer is veel vocht aanwezig, waardoor het van belang is dat een badkamertegel weerbaar is tegen vocht. Bepaal bij het uitkiezen van de tegels ook de juiste voegen. Hoe groter de voeg hoe meer onderhoudt eraan te pas komt. Als u uw tegel niet goed onderhoud, komt er namelijk al gauw schimmel tussen de voegen. Dit omdat het vocht minder goed droogt in de voegen.

#2 Bepaal de grote van de tegels

Hoe groot een badkamertegel moet zijn is afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Bij een kleine badkamer adviseren wij grote vloertegels te nemen. Zo lijkt de ruimte groter en ruimtelijker. Bij een grote badkamer kunt u ervoor kiezen om juist kleinere tegels te kiezen voor het creëren van een sfeervollere ruimte. Een opkomende trend is het gebruik van meerdere formaten vloertegels. Combineer grote tegels met kleinere tegels. Wilt u meerdere formaten tegels zelf leggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan elke werkdag voor u klaar voor het beantwoorden van al uw vragen.


#3 Wandtegels bepalen het uiterlijk van uw badkamer

Naast dat een vloertegel de sfeer uw badkamer bepaald, zijn de wandtegels net zo belangrijk. Wij hebben een ontzettend breed aanbod wandtegels geschikt voor de badkamer. Ons assortiment bestaat uit prachtige keramische wandtegels geschikt voor alle stijlen; landelijk, Spaans of juist strak.

#4 Hoe onderhoud ik mijn badkamer?

Het onderhoudt van wandtegels is enorm belangrijk in de badkamer. Zo voorkomt u kalkaanslag op uw tegels. Om de keramische tegels goed te onderhouden raden wij elke week aan, uw badkamer grondig schoon te maken met een kalkverwijderaar of een allesreiniger. Raadpleeg ons advies als u twijfelt welk type schoonmaakmiddel geschikt is.


#5 Welke tegels zijn onderhoudsvriendelijk?

Het onderhoudt is afhankelijk van het type tegel dat u uitkiest. Zo zijn natuurstenen prachtig voor een strakke sfeer van uw badkamer, maar bent u relatief veel tijd kwijt aan onderhoudt. Keramische tegels zijn daarentegen makkelijker betreft schoonmaken.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook: