Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Hoe maak ik mijn tegelvloer schoon?

14 december 2022

Een tegelvloer en plavuizen zijn een van de gemakkelijkste vloeren om schoon te maken. Een vloertegel is van dicht materiaal, dit houdt in dat (reiniging)middelen niet snel intrekken in het materiaal. Ondanks het gemakkelijke onderhoud, krijgen wij toch vaak de vraag: hoe houdt u een tegelvloer schoon? En welke producten kunt u dan het best gebruiken? In deze blog geven we tips over het onderhouden van een tegelvloer én welke producten u kan gebruiken om een tegelvloer zo lang mogelijk mooi te houden.

Oorzaak van een vieze tegelvloer

Wij merken vaak dat mensen de fout maken om een tegelvloer schoon te maken met zeep houdende producten. Dit zijn vaak de reinigingsmiddelen die u in bijna elk reclameblok ziet. Denk hierbij aan allesreinigers als Ajax en Andy, of hardnekkige producten als HG. Deze zeep houdende producten laten als het ware een laagje achter op de tegels. Dit laagje houdt vuil juist vast en op lange termijn blijven uw tegels hierdoor juist smerig. Hetzelfde geldt voor plavuizen. Deze tegels zijn ook niet bestand tegen dit soort chemicaliën. Door de ruwe structuur is het schoonmaken van plavuizen ietsje lastiger, maar het juiste schoonmaakmiddel goed te doen.

Maak gebruik van de juiste producten

Om daadwerkelijk een schone vloer te krijgen, is ons advies om gebruik te maken van een reinigingsmiddel waar geen zeep in zit. U kunt het best kiezen voor een professionele vloertegel reiniger. Hierin raden wij bijvoorbeeld het merk Moeller Stone Care, een milde neutrale reiniger die ervoor zorgt dat u vloer vuilafstotend wordt en minder gevoelig voor vlekken. Dit merk is ook verkrijgbaar bij Tegelcentrum Siddeburen. Hieronder nog een aantal tips voor het schoonmaken van uw tegelvloer.

  • Ga niet schoonmaken met té heet water, aangezien dit snel verdampt. Op deze manier kunnen (professionele) schoonmaakmiddelen op de vloer achterblijven, wat zorgt voor lelijke strepen.
  • Doe een klein scheutje reiniger in de emmer en niet gelijk een kwart fles. Hoe meer schoonmaakmiddel, hoe minder het goed werkt.

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram