Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
Route
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Hoe zet ik wandtegels?

14 december 2022

Voor de doe-het-zelvers; het leggen van een tegelvloer is al een unieke kunst op zich. Maar het zetten van de wandtegels op de juiste manier? Dat is al helemaal een vak apart. Als u van plan bent zelf een tegelwand te plaatsen, is het verstandig eerst een handig stappenplan te volgen, voordat u begint met het plaatsen van de wandtegels. Ook is het afhankelijk waar u de wandtegels wilt gaan plaatsen. In de douche of juist in de keuken? In dit stappenplan nemen wij u stapsgewijs mee in de begeleiding van het zetten van wandtegels. Lees gauw verder!

Tegels zijn prachtig ter afwerking van uw keuken of badkamer. Voor het plaatsen van de wandtegels in de keuken of badkamer maakt u gebruik van tegellijm, een lijmkam en een troffel. Om speels te werk te gaan in het tegelwerk, geeft de plaatsing van strooitegels een leuke twist aan het tegelwerk. Dit heet ook wel een 'afwijkende tegel'.

Stap 1: maak de ondergrond vlak

Voordat u begint met het echte werk moet u ervoor zorgen dat de ondergrond vlak en netjes is. Al de overbodige verfresten, loshangend behang, muur scheuren en gaten maakt u strak. Een voorstrijkmiddel biedt hierbij de juiste uitkomst. Wanneer u op een niet-egale muur de wandtegels plaatst, is de kans groot dat er oneffenheden zullen ontstaan. Door een wand voor te strijken, vermindert u de zuiging van de wand waardoor de tegels beter aan de wand blijven vastzitten.

Stap 2: Meten voor het zetten van de wandtegels!

Als de muur eenmaal vlak is, is het belangrijk een lat op de muur te spijkeren (niet te hard, omdat u dit later moet verwijderen) om vervolgens de breedte van de wand op te meten. Schep vervolgens met u troffel tegellijm op de lijmkam en trek deze in horizontale richting over de muur. Pas op want de lijm droogt snel! Schep daarom nooit te veel op.

Stap 3: het plaatsen van de wandtegels

Is de tegellijm eenmaal op de muur uitgesmeerd. Dan is het tijd voor het zetten van de eerste tegels. Duw de eerste tegel strak in de hoek en wissel verschillende tegel doosjes met elkaar af om kleurverschillen te voorkomen. Dan pakt u vervolgens een nieuwe tegel om deze weer strak tegen de voegkruisjes aan te brengen. Verwijder hierna de latten die u geplaatst heeft en ga op deze wijze met de rest van de muur verder.

Hexagon tegels plakken

Stap 4: De wandtegels voegen

Zolang de lijm nog niet opgedroogd is kunt u de tegels eventueel nog bijwerken. Met behulp van een tegelsnijder kunt u de lastige plekken op de muur bijwerken. Ook een tegelzaag helpt bij het maken van nauwkeurige vormen. Na het tegelen van de hele wand is het zaak dat de lijm volledig is opgedroogd. Dan is het tijd om de wandtegels te voegen. U heeft hierbij de keuze tussen kant-en-klare voegmiddelen of voegmiddelen in poedervorm dat u aanbrengt met water.

Boren in tegels

Stap 5: schoonmaken en de hoeken afwerken

Verwijder na het voegen de restanten met een natte doek of spons. Laat het voegmiddel goed opdrogen voordat u dit doet. Daarna kunt u de viezigheid wegvegen die is achtergebleven. Eenmaal klaar? Dan kunt u genieten van u prachtige zelf gelegde wandtegel muur.

Voegen afwerken

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram