Bent u op zoek naar wandtegels of muurtegels voor uw woonkamer? Veel mensen denken dat wandtegels uitsluitend bedoeld zijn om te gebruiken in de keuken of de badkamer. Niets is minder waar! Wandtegels zijn juist uitermate geschikt voor in de woonkamer, zeker als u op zoek bent naar een prachtige en vooral unieke uitstraling voor uw interieur. Een muur in de woonkamer bekleden met tegels is heel modern en een uitkomst voor iedereen die eens iets anders wil dan verf of behang. Bekijk hieronder ons assortiment en ontdek de vele verschillende tegels die uw woonkamer kunnen verfraaien.

78 artikelen  Waarom wandtegels of muurtegels in uw woonkamer?

Durft u de stoute schoenen aan te trekken en te kiezen voor wandtegels in uw woonkamer, dan geniet u van vele voordelen.

  • Ten eerste creëert u met muurtegels een unieke uitstraling in uw woonkamer. Bent u die standaard muurbekleding zoals verf of behang helemaal zat? Met wandtegels heeft u iets in huis wat maar weinig anderen hebben. Veel meer dan met verf of behang kunt u met tegels bepaalde stukken muur er echt uit laten springen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige tegelwand rondom uw schouw?
  • Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om tegels gaat. Dit komt omdat elke tegel ook echt uniek is. Bij Tegelcentrum Siddeburen heeft u bijvoorbeeld de keuze uit tegels van vele verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Voor elk interieur is er dus wel een tegel die er perfect bij past.
  • Daarnaast zijn tegels gemaakt van materiaal dat op zichzelf al vele voordelen kent. Vergeleken met andere muurbekleding zijn tegels bijvoorbeeld een stuk hygiënischer. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze zo gemakkelijk te reinigen zijn. Ze trekken weinig vuil aan en als ze eenmaal vuil zijn, werkt u dit zo weer weg.
  • Wandtegels zijn ten slotte ook ontzettend duurzaam. Ze blijven jarenlang mooi, iets wat u niet kunt zeggen van alle typen muurbekleding.

Een wandtegel kiezen voor uw woonkamer

Heeft u besloten om uw woonkamer te verfraaien met wandtegels? Dan is het nog de vraag wat voor soort muurtegels u aanschaft. De keuze is reuze, dus daarom volgen hier een aantal zaken waar u op kunt letten bij het kiezen van de ideale wandtegel.

Materiaal

Eén van de eerste keuzes die u moet maken is het materiaal van de tegels. De twee bekendste materialen zijn natuursteen en keramiek.

Zeker natuursteen is vandaag de dag helemaal hip, met name de zogeheten natuursteenstrips, ook wel stonepanel genoemd. Het mooie van natuursteen is dat het materiaal direct uit de natuur komt. Dit zorgt ervoor dat geen enkele tegel identiek is aan een andere. De populaire natuursteenstrips bestaan uit panelen die zijn gemaakt van kleine stukjes gezaagde en verlijmde natuurstenen. Natuursteenstrips zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld het stuk muur om uw open haard of de muur waartegen u uw tv zet.

Keramische tegels hebben weer andere voordelen. Met name de onderhoudsvriendelijkheid springt hier in het oog. Maar belangrijker nog is het feit dat u met keramiek echt alle kanten op kunt. Doordat het materiaal niet rechtstreeks uit de natuur komt, zijn er bijvoorbeeld allerlei verschillende looks mogelijk, zoals mozaïek of een hout- of betonlook. Er is dus altijd wel een keramische tegel die helemaal past bij de rest van uw interieur.

Kleur

Ook qua kleur is er van alles mogelijk bij wandtegels. Bij het kiezen van een kleur is het wel erg belangrijk dat die goed past bij de rest van uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan uw vloer of de grootste meubels die u in uw woonkamer hebt staan. Bij Tegelcentrum Siddeburen vindt u muurtegels in onder andere de onderstaande kleuren:

Look

Omdat elk interieur weer anders is, verkopen we bij Tegelcentrum Siddeburen tegels met verschillende looks. Wilt u een uitstraling creëren die helemaal van nu is? Bekijk dan onze tegels met een industriële look of een betonlook. Zeker de natuursteenstrips van het merk Imso zijn een aanrader. Houdt u juist van wat meer retro? Dan zijn onze muurtegels met een klassieke, vintage of retro look juist weer ideaal. Zo is er voor ieder wat wils.

Merk

Tot slot kunt u uw keuze natuurlijk ook af laten hangen van het merk tegel. Bij Tegelcentrum Siddeburen verkopen we alleen de beste merken tegels.

  • Imso: van het Italiaanse merk Imso verkopen wij onder meer prachtige tegels opgebouwd van natuursteenstrips. Dé trend van nu!
  • Paul: de tegels van Paul komen ook uit Italië. Voor mooie industriële keramische wandtegels kunt u op dit merk vertrouwen.
  • Cristacer: uit Spanje komen de tegels van Cristacer. Deze tegels staan bekend om hun kwaliteit, diversiteit en noviteit.
  • Keros: het merk Keros komt ook uit Spanje. Dit merk is een aanrader als u houdt van een vintage of retro look.
  • Vives: zoekt u trendy wandtegels in de mooiste kleuren en motieven, dan is het eveneens Spaanse Vives uw merk.

Bekijk onze collectie hierboven voor tegels van nog meer gerenommeerde merken.

Uw wandtegels in de woonkamer schoonmaken

Heeft u eenmaal een fraaie tegelwand in uw woonkamer, dan wilt u er natuurlijk ook alles aan doen om die mooi te houden. Af en toe schoonmaken is dan ook zeker geen overbodige luxe. De meeste wandtegels, met name keramische, kunt u goed schoonhouden door ze regelmatig af te nemen met een lichtvochtige microvezeldoek. Het gebruik van reinigingsmiddelen is hierbij niet nodig. Zijn de tegels erg vuil, dan is allesreiniger nog een uitkomst.

Heeft u natuursteenstrips, dan vergt het schoonmaken een iets andere aanpak. Omdat ze veel ruwer zijn dan keramische tegels, is afnemen met een doekje geen optie. Schoonmaken doet u dus het beste met zeepsop en een harde borstel.

De kosten van wand- en muurtegels

De kosten van wandtegels voor de woonkamer verschillen logischerwijs per type tegel. Over het algemeen zijn keramische tegels bijvoorbeeld wat scherper geprijsd dan exemplaren van natuursteen. Bij Tegelcentrum Siddeburen variëren de prijzen van 24,95 euro tot 115 euro per m2 tegel.

Bestel uw favoriete tegel bij Tegelcentrum Siddeburen

Vraag gauw een offerte aan voor uw favoriete tegel via onze webshop. Wij hebben voor elk budget een passende tegel en bezorgen uw bestelling gratis in heel Noord-Nederland.

Twijfelt u nog over welke wandtegel het mooist past in uw woonkamer? Kom gerust eens langs in onze showroom van 1000m2 om inspiratie op te doen. Onze experts voorzien u graag van kundig advies. Bent u er dan nog steeds niet uit? Dan kunt u ook gratis een monstertegel mee naar huis nemen. Zo kunt u thuis eens rustig bekijken of het echt de perfecte tegel is voor in uw woonkamer.