Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
Route
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Alles wat u móét weten over design tegels

14 december 2022

Tegelcentrum Siddeburen is dé plek voor het vinden van de mooiste design tegels, maar wat zijn design tegels eigenlijk? Design tegels zijn tegels met een bepaald motief erin verwerkt. Tegenwoordig zijn dit soort tegels verkrijgbaar in verscheidende soorten. Zo kunnen design tegels op vloeren geplaatst worden, maar kunt u ze ook in wandtegelvarianten krijgen. Wanneer u design tegels wilt gaan plaatsen moet u goed opletten of u wandtegels of vloertegels moet bestellen. Wandtegels zijn namelijk niet geschikt om op vloeren geplaatst te worden, maar vloertegels kunnen wel gebruikt worden voor op de wand. Verder worden design tegels gekenmerkt door hun uitheemse patronen. Dankzij de opkomende populariteit van design tegels komt men deze uitheemse patronen steeds vaker tegen in verschillende soorten ruimtes.

Waarom design tegels weer helemaal hip zijn

De eerste design tegels werden in de tweede helft van het millennium voor Christus gevonden. Deze zogenoemde mozaïeken vielen erg in de smaak bij de Grieken en Romeinen. Dankzij de sfeervolle uitstraling van de tegels, maakten de rijken maar al te graag gebruik van de verschillende designs. Hierdoor bleven de mozaïeken zich ontwikkelen en kwamen er steeds meer verschillende patronen op de markt. Tegenwoordig zijn design tegels weer helemaal hip. Dankzij hun luxe uitstraling kunt u met een paar tegels uw gehele ruimte al voorzien van een compleet nieuwe look. Daarnaast kunt u met de verschillende motieven en texturen uw ruimte dezelfde sfeer geven als u hebt ervaren in uw favoriete vakantieland. Dankzij deze voordelen en het feit dat het aanbod groter dan ooit tevoren is, zijn design tegels weer helemaal hip.

Hoe kies ik de perfecte design tegels?

Nu het aanbod design tegels zo groot is, hebben steeds meer mensen last van keuzestress. U wilt natuurlijk voorkomen dat u over een tijdje toch een ander patroon beter bij uw woning vindt passen. Dan moet u weer helemaal opnieuw beginnen. Probeer daarom eerst duidelijk te hebben voor welke look u gaat. Elk patroon brengt namelijk een andere sfeer met zich mee. Waar de ene tegel zeer geschikt is voor een vintage ruimte, wordt de ander gekenmerkt door zijn moderne uiterlijk. Daarnaast kunt u met de kleuren spelen van de tegels. Zo kunt u een ruimte helemaal tot leven brengen met felle kleuren of juist rust creëren met grijstinten.

Hoe plaatst u design tegels?

Het plaatsen van tegels kunt u zelf regelen of uit besteden. Om u een handje te helpen ziet u hier stap voor stap hoe u zelf aan de gang kan gaan met uw design tegels.

  1. Begin bij de ondergrond: Zorg er eerst voor dat de ondergrond glad is. Dit kunt u doen door de ondergrond te egaliseren. Kiest u ervoor om de badkamer te gaan betegelen? Maak de grond dan eerst waterdicht.
  2. Gebruikt voorstrijkmiddel: Zonder voorstrijk middel zullen zuigende en onregelmatige ondergronden ervoor zorgen dat het eindresultaat een stuk minder professioneel oogt. Gebruik daarom, na het waterdicht maken van de ruimte, altijd voorstrijkmiddel.
  3. Brengt de tegellijm aan: Breng de lijm aan door bijvoorbeeld gebruik te maken van de buttering-floatingmethode.
  4. Gebruik keggen en tegelclips: Schuif de keg in de clip om de tegels op een gelijke hoogte te duwen.
  5. Voeg de tegels: Om te voorkomen dat er vocht tussen uw tegels kan komen, moet u gaan voeggen. Dit doet u nadat de tegellijm helemaal droog is.
  6. Werk de tegels af: Werk de tegels af met een kitlaag. Het liefst natuurlijk met een waterdichte kitlaag omdat er anders kans is dat u vochtschade krijgt.
  7. Blijf uw tegels onderhouden: Door uw tegels geregeld schoon te maken gaan ze een stuk langer mee. Bekijk voor de beste schoonmaak tips de beste manier om tegels schoon te maken.

Met de bovenstaande tips zal het plaatsen van tegels voor u een stuk makkelijker gaan. Een leuke uitdaging om uw badkamer, toilet, keuken of andere ruimte om te toveren naar uw wensen!

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram