Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
Route
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Hoeveel tegels heb ik nodig?

12 mei 2023

Heeft u in de zoektocht naar nieuwe vloer- of wandtegels een mooie tegelsoort gevonden? Dan is natuurlijk de grote vraag, hoeveel tegels heb ik nodig? Uiteraard kunnen wij dit in onze winkel voor uw uitrekenen, maar u kunt ook thuis zelf eenvoudig uitrekenen hoeveel tegels u voor een wand of vloer nodig heeft. Wij leggen u graag uit hoe.

Oppervlakte van de vloer of wand berekenen

Om uit te rekenen hoeveel tegels u nodig heeft, dient u de oppervlakte van de betreffende vloer of wand berekenen. Dit doet u door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Wanneer u bijvoorbeeld een badkamer van 4 bij 3 heeft, is de oppervlakte van de vloer 12m². Dit is eenvoudig te berekenen. Nu zijn niet alle oppervlaktes zo eenvoudig te berekenen. Zo kunt u een raam in hebben die u in mindering moet brengen. Bereken dan de oppervlakte van het raam en haal dit af van de oppervlakte. Op basis van de berekende oppervlakte, kunt u uitrekenen hoeveel tegels u nodig heeft.

Hoeveel tegels van 30x30 gaan er in een vierkante meter?

In een vierkante meter gaan 16 tegels van 30x30 centimeter. Voor 1 lengtemeter zijn er minimaal 4 tegels van 30cm nodig. Ditzelfde aantal zijn er ook voor de breedte nodig. 4 x 4 tegels maakt een totaal van 16 tegels.

Hoeveel tegels van 60x60 gaan er in een vierkante meter?

In een vierkante meter gaan 4 tegels van 60x60 centimeter. Voor 1 lengtemeter zijn er minimaal 2 tegels van 60cm nodig. Ditzelfde aantal zijn er ook voor de breedte nodig. 2 x 2 tegels maakt een totaal van 4 tegels.

Snijverlies tegels

Wanneer u de tegels gaat leggen, bestaat de kans dat er een tegel sneuvelt tijdens het snijden. Dit wordt snijverlies genoemd. Het laatste wat u wilt is dat u tijdens het betegelen van een vloer of wand erachter komt dat u onvoldoende tegels heeft gekocht. U dient dan weer extra tegels te kopen. Daarom adviseren wij bij het kopen van tegels altijd een marge te hanteren. Normaliter hanteren wij een marge van 10%. Dat betekent dat u altijd 10% extra dient te kopen om zo voldoende tegels te hebben. Bij een oppervlakte van 12m² adviseren wij om minimaal 13,2m² tegels te bestellen.

Aantal tegels berekenen

Mocht het u zelf niet lukken om het juiste aantal tegels te berekenen, kunt u ons altijd om hulp vragen. Wij helpen u graag bij het berekenen van de benodigde aantal tegels. Neem vrijblijvend contact met ons op, of kom langs in onze winkel in Siddeburen.

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram