Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
Route
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

In welke richting legt u tegels?

14 december 2022

Heeft u de perfecte tegel voor uw huis gevonden? Dan rest er nog 1 vraag, in welke richting gaat u de tegels leggen? De richting van het leggen kan namelijk veel invloed hebben op uw interieur, de legrichting kan uw huis juist groter of juist kleiner maken. Bent u er nog niet uit welke legrichting u gaat hanteren? Lees dan eerst even deze tips.

Een veelgemaakte fout

Een veelgemaakte fout is dat er gezegd wordt dat de vloertegels altijd in de breedte gelegd moeten worden, zodat de ruimte breder lijkt. Dit is namelijk niet altijd het geval, deze manier van leggen kan ook voor meer onrust zorgen. Wanneer u de vloer in de lengte legt, zal dit meer rustig geven in de ruimte. De lengte van de ruimte wordt dan verlengd door middel van de lange voegen. Houd ook rekening met de kleur van de voeg. Wanneer u kiest voor een donkere voeg bij lichtere tegels, ontstaat er een groot contrast. Dit kan de ruimte druk maken. Ga voor lichte tegels met lichte voegen als u graag rust in de ruimte wil creëren.

Soorten legrichtingen

De tegels naast elkaar leggen is natuurlijk het makkelijkst, maar er zijn nog veel meer manieren om tegels te leggen.

Diagonaal verband

Zo kunt u uw tegels in een diagonaal verband leggen. Vierkante of rechthoekige tegels worden dan diagonaal geplaatst met de hoek naar boven. De stenen die u bij het plafond legt, worden gehalveerd, zodat het mooi afgewerkt is. Hiermee kun je de ruimte breder laten lijken.

Halfsteensverband

Halfsteensverband wordt vaak bij keramische tegels en langwerpige tegels toegepast. Hiermee krijgt u een levendig interieur door de tegels te schranken. Er loopt hierbij maar 1 voeg in dezelfde richting, de andere voegen lopen niet gelijk aan elkaar. De onder- en boventelgel begint op de helft van de basistegel.

Kwartsteenverband

Een andere veel gebruikte legrichting is kwartsteensverband. Dit verband komt het beste tot zijn recht bij grote rechthoekige tegels. Dit lijkt op halfsteensverband. Het verschil is echter dat de boven- en ondertegels een kwart verspringen ten opzichte van de basistegel. Dit maakt het patroon erg uniek.

Wildverband

Wilt u het nog levendiger maken? Dan kunt u kiezen voor het wildverband. Dit houdt in dat geen enkele tegel hetzelfde is, hierbij worden verschillende formaten tegels gebruikt. De manier van leggen wordt vaak in landelijke huizen gebruikt en geeft een unieke uitstraling. Het leggen vergt echter wel meer denkwerk en afval.

Blokverband

Vervolgens is er het blokverband. Hierbij worden er verschillende tegels bij elkaar gelegd die samen een soort blok vormen. Elk blok wordt dan in een andere richting gelegd. Dit komt vaak voor bij klinkers. Het visgraatverband is de laatste jaren erg populair. Echter komt dit niet vaak voor bij tegels, maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is. Bij langwerpige tegels kan deze manier van leggen het beste worden toegepast.

Visgraatverband

Wist u dat de tegels ook in visgraatverband gelegd kunnen worden? Door langwerpige tegels in visgraatverband te leggen lijkt de ruimte groter. De tegels vormen als het ware een pijl. Wijst de pijl naar de verste hoek? Dan is het optisch effect het grootst!

Hoe ziet de ruimte eruit?

Gaat u de tegels leggen in een kleine ruimte? Gebruik dan grote lichtgekleurde tegels om de ruimte wat groter te doen lijken. Kleine tegels zijn daarentegen weer geschikt om een grote ruimte een gezellige sfeer te geven. Het geeft een ruimtelijk effect als u de vloertegels door laat lopen op de wand. Door middel van geschrankte tegels creëert u een klassieke sfeer en voor een moderne look kunt u het beste de tegels recht naast elkaar leggen.

Tegels bij Tegelcentrum Siddeburen

Bij Tegelcentrum Siddeburen vindt u een breed assortiment aan vloertegels, wandtegels en design tegels. Tegels thuis laten bezorgen? Dat kan! Omdat we met eigen vervoer rijden, bezorgen we altijd op de afgesproken tijd. Advies over het zetten van tegels? Lees hier meer over het advies bij tegelzetten. U kunt ook gerust contact met ons op nemen via het contactformulier.

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram