Natuursteen voor een natuurlijke sfeer in uw ruimte. Donkere of lichte natuursteen tegels? Je vindt allerlei soorten in ons assortiment. Tegels van de merken Castelvetro, Imso, pasicos en veel meer! Bekijk hieronder ons assortiment natuursteen tegels.

36 artikelen  

Verwijder alle


Wat is natuursteen?

Natuursteen heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het gemaakt is. Deze steen is namelijk op natuurlijke wijze gevormd. Het is een gesteente dat gevormd is uit gestold magma dat jarenlang onder hoge druk is versteend. Natuursteen wordt over de hele wereld gewonnen en dat betekent dat er veel verschillende variaties verkrijgbaar zijn. De structuur verschilt namelijk per gebied. Welke verschillende soorten natuursteen er zijn, leest u hieronder.

Soorten natuursteen tegels

Zoals hierboven al is beschreven, zijn er veel soorten natuursteen tegels. We hebben een aantal op een rijtje gezet:

  • Granieten vloer
    Graniet bestaat voornamelijk uit gestold magma, het is dus een stollingsgesteente. Deze vloer kan zowel binnen als buiten gelegd worden en is kras- en slijtvast.
  • Hardsteen
    Dit is een gesteente dat is gevormd uit sedimentlagen die onder hoge druk miljoenen jaren samengeperst zijn. Zowel gewonnen in Europa als Azië. Hardsteen is een kalksteen en is erg populair. Het wordt ook wel gebruikt voor aanrechtbladen, vensterbanken en voor monumenten.
  • Leisteen tegels
    Leisteen tegels bestaan voornamelijk uit klei-sediment, kwarts en andere mineralen. Dit wordt vaak in de bergen gewonnen. Naast vloertegels wordt dit materiaal ook gebruikt voor dakbedekking, meubilair en gevelbekleding.

Het onderhouden van natuursteen tegels doet u door regelmatig de vloer te vegen, stofzuigen met een parketborstel en geen agressief schoonmaakmiddel te gebruiken. Zorg er ook voor dat u niet te veel zeep achterlaat, want hierdoor kan er een vettig laagje achterblijven.

Natuursteen tegels kopen bij Tegelcentrum Siddeburen

Natuursteen tegels kopen doet u natuurlijk bij Tegelcentrum Siddeburen. U vindt hier de perfecte tegel voor een scherpe prijs. U kunt eenvoudig een offerte aanvragen door bij de tegel naar keuze het aantal m2 in te voeren. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze sfeervolle showroom van 1000m2. Hier kunt u ons assortiment met eigen ogen bekijken. Toch niet zo zeker over de keuze van uw natuursteen tegels? Bekijk dan eens onze klassieke tegels of houtlook tegels.