Bent u op zoek naar een mooie nieuwe vloer voor in uw badkamer? Denkt u aan sanitair, dan denkt u al gauw aan tegels. Niet zo vreemd, want vloertegels en wandtegels zijn ideaal voor ruimtes als de badkamer. Ze zien er mooi uit, en bieden ook nog eens talloze praktische voordelen. Bij Tegelcentrum Siddeburen hebben we dan ook een groot aanbod vloertegels speciaal voor de badkamer. Bekijk gauw ons assortiment hieronder en vraag een op maat gemaakte offerte aan. Liever eerst onze tegels met eigen ogen bekijken? Kom dan eens langs in onze mooie showroom. Wij adviseren u graag!

136 artikelen  Voordelen van vloertegels in uw badkamer

Hoewel laminaat en pvc ook goede opties zijn als vloer voor uw badkamer, blijven tegels toch het populairst. Zeker voor de badkamer hebben ze namelijk vele voordelen.

  1. Allereerst zijn tegels vaak waterbestendig. Niet onbelangrijk voor een ruimte als de badkamer, waarin het onvermijdelijk is dat de vloer nat wordt. Waterbestendige vloertegels zijn voorzien van een glazuurlaag en zijn veelal geïmpregneerd. Dit betekent dat ze behandeld zijn en daardoor beschermd tegen invloeden van buitenaf.
  2. Veel tegels zijn daarnaast verkrijgbaar in een antislipuitvoering. Tegels met antisliplagen kunt u herkennen aan de zogenaamde R-waarde. Een waarde tussen de 9 en de 13 geeft aan dat de tegels antislip zijn. Een hoge R-waarde is een absolute aanrader als u glijpartijen en lelijke valpartijen wilt voorkomen.
  3. Daarnaast zijn vloertegels in uw badkamer een erg hygiënische optie. Micro-organismen die voor allergieën zorgen, zoals microben en mijten, kunnen niet op tegels overleven als u ze goed onderhoudt. En dit onderhoud is een fluitje van een cent. Regelmatig stofzuigen en af en toe uw vloer schoonmaken met schoonmaakazijn en een schuurspons is al genoeg om de tegels mooi schoon te houden.
  4. Vindt u het milieu belangrijk? Ook dan zijn vloertegels geschikt voor u. Een tegelvloer is namelijk ontzettend duurzaam: hij is slijtvast, sterk en gaat lang mee. En als hij moet worden verwijderd kan dat op een milieuvriendelijke manier, als bouwafval.
  5. Nog een aantal praktische voordelen van tegels: ze branden niet, zijn antistatisch en niet gevoelig voor vlekken.
  6. Ten slotte: u kunt tegels goed combineren met vloerverwarming. Wat is er nou lekkerder dan warme voeten in de badkamer?

Zo kiest u de beste vloertegel voor uw badkamer

Bij Tegelcentrum Siddeburen vindt u vloertegels voor uw badkamer in vele verschillende soorten en maten. Maar hoe kiest u nu de tegel die perfect bij uw badkamer past? Als u rekening houdt met de volgende aandachtspunten bent u al een heel eind op weg.

#1. Kies de juiste kleur

Een belangrijke keuze die u moet maken is de kleur van uw badkamertegels. Want wat staat nu het mooist bij de rest van uw interieur? De meest bekende stelregel luidt als volgt: heeft u een grote badkamer, dan kiest u het beste voor een donkere vloer. Heeft u een kleine badkamer, dan kiest u liever voor een lichtkleurige vloer. Donkere tinten doen een ruimte namelijk kleiner lijken. Lichte kleuren doen juist weer het tegenovergestelde. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat de kleur goed bij de rest van uw badkamer past.

#2. Kies de juiste grootte

Vloertegels zijn natuurlijk verkrijgbaar in allerlei verschillende afmetingen. Van ouderwetse kleine tegeltjes tot grote moderne tegels die u tegenwoordig steeds vaker ziet. Wat is voor u de beste keus? Ook dit kunt u laten afhangen van de grootte van uw badkamer. Is die erg groot, kies dan ook voor grote tegels, zodat u het oppervlak goed benadrukt. Maar heeft u een kleine badkamer, dan zijn grote tegels ook erg geschikt omdat die de ruimte groter doen lijken. Met kleine tegels kunt u juist weer erg leuke accenten leggen.

#3. Kies het juiste materiaal

Een derde belangrijke overweging is het materiaal. De meest gebruikte materialen voor badkamertegels zijn natuursteen en keramiek. Natuursteen wordt al heel lang gebruikt en staat erom bekend dat geen enkele steen hetzelfde is. Met natuursteen krijgt uw badkamervloer dus een uniek karakter. Keramische vloertegels zijn de laatste jaren erg in opkomst. Deze zijn ontzettend duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zijn ze in veel verschillende soorten verkrijgbaar.

Onderhoud van uw badkamertegels

Mooie tegels wilt u natuurlijk ook mooi houden. Regelmatig schoonmaken is dus een aanrader. Gelukkig is dit niet al te moeilijk. Met de stofzuiger vangt u gemakkelijk al het losliggende vuil op. Wilt u al de kalkaanslag en schimmel van uw tegels verwijderen, dan kost het wat meer moeite. Dit doet u het beste door wat schoonmaakazijn op de tegels te spuiten. Laat dit een kwartier tot een halfuur intrekken en boen de tegels goed schoon met een schuurspons. Op deze manier blijft uw badkamer blinkend schoon.

Wat kosten badkamertegels?

De prijzen van vloertegels voor uw badkamer verschillen per type tegel. Over het algemeen zijn keramische tegels goedkoper dan exemplaren van natuursteen. En zo zijn er nog wel wat zaken die van belang zijn bij het bepalen van de prijs. Wilt u bijvoorbeeld dat de tegels geïmpregneerd zijn of een glazuur- of antislip laag hebben? Allemaal factoren die van invloed zijn op de prijs.

Bij Tegelcentrum Siddeburen hebben we badkamer vloertegels in verschillende prijsklassen. Bekijk eens ons assortiment hierboven. Met behulp van de prijsfilter vindt u gegarandeerd de beste tegel in de prijsklasse die u zoekt

Plaats uw bestelling bij Tegelcentrum Siddeburen

Vraag gauw online een offerte aan van uw favoriete tegel voor de badkamer. Of rij eens bij ons langs en bekijk de meer dan 2000 tentoongestelde tegels in onze showroom van 1000m². U kiest voor Tegelcentrum Siddeburen omdat:

  • Wij zelf uw tegels zetten of u hierbij helpen;
  • U gegarandeerd inspiratie vindt in onze 1000m² showroom;
  • Wij geen kosten rekenen bij het thuisbezorgen;
  • Onze specialisten u vrijblijvend raad geven.

Tegelcentrum Siddeburen geeft gratis advies

Er zijn talloze mogelijkheden voor de badkamertegel. Daarnaast zijn er een hoop trucjes om de badkamer ruimer en groter te laten ogen. Wij helpen u graag met advies en het opdoen van inspiratie! Neem ook vooral eens een monster van uw uitgekozen tegel mee naar huis, om te bekijken of deze past bij de gewenste uitstraling. Definitief een tegel gekozen? Dan komen wij deze gratis bezorgen en, als u dat wenst, voor u zetten.