Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Vloerverwarming en tegels

14 december 2022

Wilt u een nieuwe tegelvloer (met vloerverwarming)? Dan dient u hierbij rekening te houden bij het kiezen van de nieuwe tegelvloer. Het is absoluut mogelijk om vloerverwarming te combineren met een tegelvloer, maar niet alle tegels zijn hiervoor even geschikt. Meer weten over vloerverwarming en tegels? Lees dan verder!

Welke vloertegels zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming?

In welke mate een tegel geschikt is voor de combinatie met vloerverwarming heeft voornamelijk te maken met de warmteweerstand. De vloer moet namelijk een lage warmteweerstand hebben, zodat de warmte de oppervlakte kan bereiken. Een belangrijke reden voor vloerverwarming is namelijk dat u geen koude voeten meer wilt. Het is aan te raden om per tegel goed te kijken wat de warmteweerstand is en of de fabrikant iets over de combinatie met vloerverwarming vermeld. Onze medewerkers kunnen u hier alles over vertellen. In grote lijnen zijn er twee soorten tegels waarvan de warmteweerstand laag genoeg is voor vloerverwarming, namelijk:

Voordelen van vloerverwarming in combinatie met tegels

Wanneer u de juiste tegels kiest zijn vloertegels dus zeer geschikt voor de combinatie met vloerverwarming. Maar wat zijn nou de voordelen van vloerverwarming en tegels? Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet:

  • Gelijkmatige en snelle verwarming van de hele oppervlakte;
  • Goede regulering van de luchtvochtigheid;
  • Betere luchtkwaliteit door minder stofcirculatie;
  • Keramische en natuursteen tegels geleiden warmte en houden dit vast;
  • Er komen geen zichtbare leidingen of radiatoren aan te pas;
  • Besparing op energiekosten die kunnen oplopen tot 20%.

Tegels met vloerverwarming leggen over uw huidige tegelvloer

Tegels en vloerverwarming zijn dus een prima combinatie wanneer u de juiste tegels heeft. Ligt er bij u al een tegelvloer met vloerverwarming maar wilt u eigenlijk een nieuwe tegelvloer? Dan hoeft u niet per se de hele vloer eruit te slopen! Het is namelijk vaak mogelijk om de nieuwe tegels over de bestaande tegelvloer heen te lijmen (dit is wel afhankelijk van specifieke situatie). De warmteweerstand neemt hierdoor wel iets toe, dus dienen de nieuwe tegels een zeer lage warmteweerstand te hebben. Als u van plan bent om tegels met vloerverwarming te leggen over uw huidige tegelvloer raden we u aan om contact met ons op te nemen. Wij helpen u met het opstellen van een plan en voorzien u van persoonlijk en deskundig advies.

Tips voor vloerverwarming en tegels

Heeft u de keuze voor vloerverwarming en tegels gemaakt? Gefeliciteerd! De tijd van koude voeten in huis zijn voorbij. Er zijn nog wel een paar praktische zaken waar u goed aan doet om rekening mee te houden, namelijk:

  • Maak gebruik van uitzetvoegen. Het kan namelijk zijn dat de leidingen van de vloerverwarming en de (betonnen) ondervloer iets uitzetten door temperatuurverschillen. Met uitzegvoegen voorkomt u barsten door deze temperatuurverschillen.
  • Zorg dat u de randisolatie tot boven de vloerpas laat doorlopen. Zo weet u zeker dat het altijd goed loopt. U kunt het vervolgens afsnijden wanneer de vloer is opgevoegd.

Vragen over tegels en vloerverwarming?

Heeft u nog vragen over tegels en vloerverwarming? Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden. Kom langs in onze ruime showroom 1000m² aan de Oudeweg 58 te Siddeburen of vul het contactformulier in op de contactpagina. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met 0598 – 430313.

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram