Bent u op zoek naar wandtegels voor uw keuken? Een moderne keuken kan eigenlijk niet meer zonder tegels op de achterwand. Wandtegels maken uw keuken echt helemaal af. Niet alleen qua uitstraling, maar ook op praktisch gebied zijn ze onmisbaar. Bij Tegelcentrum Siddeburen vindt u een breed scala aan wandtegels voor de keuken. Wat voor formaat, kleur of structuur uw voorkeur ook heeft, u kunt uw hart ophalen in ons ruime assortiment. Bekijk onze tegels hieronder en vraag een offerte aan!

115 artikelen  De voordelen van wandtegels in uw keuken

Kiezen voor wandtegels in uw keuken brengt vele voordelen met zich mee. Juist voor in deze ruimte zijn deze tegels namelijk erg geschikt:

 • Wandtegels zijn voor de achterwand van uw keuken de meest hygiënische optie. Deze krijgt namelijk nog wel eens wat vetspetters te verduren terwijl u staat te koken. Maar gelukkig zijn deze vetspetters door het gladde oppervlak makkelijk van de tegels te verwijderen. En dat is belangrijk, want juist in de keuken is hygiëne van levensbelang, omdat u daar uw voedsel bereidt. Maar heeft u wandtegels, dan is uw keuken schoonhouden een fluitje van een cent.
 • U staat er misschien niet bij stil, maar tegels zijn ook warmtebestendig. Bij het koken komt logischerwijs nogal wat warmte vrij, dus het is belangrijk om voor de achterwand van uw keuken te kiezen voor materiaal dat goed tegen warmte kan. Kiest u voor tegels, dan voorkomt u dat er lelijke permanente vlekken op de wand komen.
 • Waar gewerkt wordt gebeuren ongelukjes, hoe voorzichtig u ook bent. Zeker in de keuken wil er nog wel eens wat gebeuren. Gelukkig zijn wandtegels zeer kras- en stootbestendig. Zo blijft de achterwand zo lang mogelijk in een goede staat.

Een wandtegel kiezen voor uw keuken

Wandtegels zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren, structuren en designs. Hoe kiest u nou de juiste soort tegels voor in uw keuken? Wij helpen u graag met een aantal dingen waar u op kunt letten.

Kleur

De juiste kleur is erg belangrijk bij het kiezen van de beste soort wandtegels. Een mooie passende kleur maakt uw keuken helemaal af, terwijl de verkeerde kleur de uitstraling behoorlijk kan ruïneren.

Bedenk ten eerste goed welke kleur het beste bij uw huidige interieur past. Let hierbij bijvoorbeeld op de vloer. Heeft u daar vloertegels liggen, dan is het mooi om ook wandtegels te kiezen die hier helemaal bij matchen. Daarnaast is de kleur van uw keuken van groot belang. Kiest u voor één kleur die perfect bij uw keuken past of heeft u liever een bonte mix van kleuren op de achterwand? Dit geeft uw keuken zonder meer een compleet andere look!

Bij Tegelcentrum Siddeburen hebben we keuken wandtegels in alle mogelijke kleuren, zoals:

Look & uitstraling

De stijl en look van uw keuken is ook erg belangrijk het kiezen van uw wandtegels. Gelukkig zijn deze tegels tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende looks. Zo zijn er rustieke wandtegels die perfect passen bij een landelijke keuken en Portugese wandtegels die goed matchen bij een keuken in mediterraanse stijl.

Bij Tegelcentrum Siddeburen hebben we keuken wandtegels in de volgende looks:

 • Klassiek: voor ruimtes met een warme en klassieke stijl;
 • Vintage: voor ruimtes met een echte retro stijl;
 • Industrieel: voor de modernste keukens;
 • En nog veel meer! Gebruik de filters naast de producten om precies de look te vinden die u wenst.

Vijf tegeltips voor het kiezen van keukentegels

 1. Met de kleuren wit, grijs en zwart zit u altijd veilig
 2. Een aparte kleur kan uw keuken een totaal andere uitstraling geven
 3. Glanzende tegels stalen veel luxe uit
 4. Verschillende formaten tegels geven een speels effect
 5. Voor een beetje kleur en een veilige keuze kunt u kiezen voor een accentkleur

Onderhoud van uw keuken wandtegels

Ondanks dat tegels zo gemakkelijk schoon te houden zijn is goed onderhoud erg belangrijk. Wandtegels in de keuken reinigt u op een andere manier dan badkamertegels. Waar u laatstgenoemden het beste schoonmaakt met een ontkalker, is een ontvetter voor keukentegels meer geschikt. Dit natuurlijk omdat er door al het kokerellen veel vetvlekken op uw tegels ontstaan. Voor los vuil volstaat meestal een droog doekje zonder olie of paraffine.

Prijzen van wandtegels voor uw keuken

Allemaal leuk en aardig, maar wat kosten keuken wandtegels dan? Doordat wandtegels verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten, verschillen de prijzen ook erg van elkaar. De kosten van wandtegels voor uw keuken lopen dan ook uiteen van ongeveer 18 euro per vierkante meter tot 75 euro per vierkante meter als u voor de wat luxueuzere producten gaat.

Bent u echt op zoek naar goedkope wandtegels? Bij Tegelcentrum Siddeburen hebben we tegels uit alle mogelijke prijsklassen, dus er zit altijd wat voor u bij.

Tegels bestellen bij Tegelcentrum Siddeburen

Heeft u uw droomtegel gevonden? Vraag dan gauw een offerte bij ons aan. Wij hebben en groot assortiment met de nieuwste trends, waardoor we voor elk budget een passende tegel hebben. Bij ons profiteert u bovendien van gratis bezorging binnen Noord-Nederland.

Liever onze wandtegels met eigen ogen bekijken? Kom dan eens langs in onze eigen showroom van wel 1000m2. Door onze voorbeeldwanden krijgt u een goede impressie van de tegels. Bovendien krijgt u advies van de grootste tegelexperts van Noord-Nederland!