Kwalitatief goede tegels voor de keukenvloer


Kwalitatief goede tegels voor de keukenvloer

Wanneer u aan het overwegen bent om een keukenvloer te betegelen, zijn er een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Bijvoorbeeld, welke soort tegel gebruikt moet worden. Voor het gemak en om er zeker van te zijn dat er een keukentegel van goede kwaliteit koopt, koop dan een keuken vloertegel bij Tegelcentrum Siddeburen.

Legpatroon keukenvloer

Afhankelijk van het type tegel zijn er meerdere legpatronen mogelijk. Materialen zoals keramiek, natuursteen, glas, porselein of kunststof behoren tot de mogelijkheden om jouw vloer mee te betegelen. Natuurlijk heeft iedere soort zijn voor- en nadelen, houdt dus rekening met de specifieke behoeften in het maken van een keuze.

Het legpatroon van de keukentegels naar eigen wens. De meest gekozen varianten zijn visgraat en recht. Het patroon heeft direct invloed op de uitstraling van de keuken. Bij het leggen van een visgraat vloer komt enige expertise om de hoek kijken. Er is wel enige ervaring nodig voor het leggen van een visgraat vloer, het is namelijk een specialistische techniek.

Onderhoud van tegels op de keukenvloer

Tegels voor uw keukenvloer van keramiek zijn harden en sterker dan natuurstenen tegels. Daarbij hebben keramische tegels minder onderhoud nodig. Neem dit uiteraard mee in de overweging. Mocht poetsen geen probleem zijn, kies dan uiteraard de natuurstenen tegels voor in de keuken.

Kosten van een keukenvloer

Houdt rekening met uw eigen budget bij aanschaf van een nieuwe keukenvloer. De prijzen lopen sterk uiteen. Dit hangt uiteraard samen met de kwaliteit van de tegels. Voor het leggen in visgraat profiel zijn mogelijk extra kosten verbonden. Let ook goed op hoe de tegels geprijsd zijn. In de meeste gevallen worden tegels per vierkante meter aangeboden, maar soms ook los per tegel.

Door een professional in te schakelen bent u ervan verzekerd dat u een kwalitatief goede keukenvloer krijgt. De prijzen van het inhuren van een professional lopen uiteen van €500 euro tot wel €5000 of meer. Uiteraard is dit afhankelijk van de ruimte, de hoeveelheid, het type tegel en in welk patroon de tegels gelegd moeten worden.

Neem voor meer informatie gerust contact op met één van de specialisten van Tegelcentrum Siddeburen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook: