Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
Route
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Waar moet ik op letten bij een antislip vloertegel?

14 december 2022

Niets is vervelender dan vloertegels in een woonkamer, badkamer of toilet die glad zijn. Naast het feit dat uitglijden op een vloer super vervelend is, kan dit ook nog eens zorgen voor nare verwondingen. Voorkom uitglijden en kies voor antislip vloertegels. Maar waar moet u op letten wanneer u antislip vloertegels aanschaft? In deze blog geven we uitleg waar u op moet letten bij het kopen van antislip vloertegels.

R-waarde van vloertegels

Elke vloertegel heeft een R-waarde. Een R-waarde zegt iets over de antislipeigenschappen van een vloertegel en de hoeveelheid grip hiervan. De ‘R’ staat voor het Duitse woord Rutsch, wat slip betekent. Hoe hoger de R-waarde, hoe meer grip de tegel heeft. De R-waardes lopen op van 9 tot en met 13. Fabrikanten maken vaak vloertegels met een R-waarde van 9, maar hebben vaak ook een gripversie van deze tegel. De tegels met een hoge R-waarde hebben dan ook een ruw en grof oppervlak.

Wat voor vloertegel gebruik ik in welke ruimte?

In huis zijn er diverse ruimtes waar het verstandig is om tegels te leggen met een hogere R-waarde. Zo is een badkamer vochtiger dan een woonkamer, waar de kans op uitglijden dus vele malen groter is. Houdt hier rekening mee met het kiezen van een tegel.

Woonkamer

Vaak wordt in een woonkamer een vloertegel gelegd met een R-waarde van 9 of 10. De woonkamer is geen vochtige ruimte, dus hier hoeft u niet te kiezen voor een tegel met een hogere R-waarde. Tenzij u slecht ter been bent en uitglijden wil voorkomen. Wanneer u een vloertegel woonkamer heeft van een R-waarde van 9, kijk dan wel uit met lopen na het schoonmaken of dweilen van uw vloer.

Badkamer en keuken

Vaak wordt er in de badkamer een vloertegel gebruikt met een minimale R-waarde van 10. Vloertegels met deze waarde worden vaak gelegd in een keuken of badkamer. Wanneer u geen risico wil lopen op uitglijden, dan kunt u in de badkamer het best gaan voor een tegel met een R-waarde van 11. Echter is deze tegel wel heel stroef, en wordt vaak gelegd in een natte ruimte zoals een douche.

Vloertegels met een waarde van 12 of hoger worden vaak gebruikt voor zeer natte of vette ruimtes als zwembaden, sauna’s of snackbarkeukens. Tegels met deze waarden worden weinig tot nooit gelegd in een woning.

Onderhoud van vloertegels

Tegels met een hogere R-waarde zijn ruw en hebben een grof oppervlak en zijn daardoor minder makkelijk in onderhoud. De tegels zijn gevoeliger voor vuil en heeft een intensiever onderhoud nodig dan gladde tegels. Het is belangrijk dat u tegels in de woonkamer of badkamer niet schoonmaakt met groene zeep of andere producten die zeep houdend zijn. Zeepresten en vuil kunnen zich sneller ophopen en zorgt ervoor dat de tegel gladder wordt. Gebruik altijd producten die geen glans- of beschermingsmiddelen bevat.

In ons assortiment vindt u diverse tegels met een hogere R-waarde. Wilt u meer weten of advies over antislip tegels? Neem dan contact op met tegelcentrum Siddeburen. Wij helpen u graag verder!

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram