Logo Tegelcentrum Siddeburen
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Contact
Route
FAQ
Zoeken
Wenslijst
Logo Tegelcentrum Siddeburen
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Menu

Waar moet u op letten bij het kopen van tegels? 

23 februari 2023

U wilt graag uw badkamer, woonkamer, keuken of toilet voorzien van nieuwe tegels. Tijdens u zoektocht zult u merken dat het aanbod van tegels groot is. Hoe weet u uit al deze tegels de juiste tegel voor uw ruimte te vinden? Omdat het kopen van tegels voor de meeste Nederlanders geen wekelijkse bezigheid is, geven we u graag tip waar u opletten moet bij het kopen van tegels. Zodat u jarenlang plezier hebt van de door u gekozen tegels.

Voor welke ruimte zoekt u tegels?

Tegels zijn te gebruiken in verschillende ruimtes. Voor uw zoektocht is het belangrijk om te weten in welke ruimte u tegels wilt. In een vochtige ruimte als een badkamer, zijn vochtbestendige tegels aan te raden. In een keuken, is het advies om te kiezen voor tegels met zo weinig mogelijk reliëf omdat dit de het schoonmaken van de vloer vereenvoudigd.

Welk materiaal tegels wilt u?

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Veel voorkomende materialen zijn keramiek, porselein, natuursteen, glas, cement en mozaïek. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Zo zijn gladde tegels eenvoudiger schoon te maken dan tegels met een reliëf. Kies het materiaal dat het beste past bij uw wensen en behoeften.  

Wat is de juiste R-waarde van de tegels?

Tegels verschillen in stroefheid. Tegels worden getest op stroefheid en hier wordt een waarde aan gekoppeld. De waarde wordt aangegeven met de letter R volgend met een cijfer. Stroevere tegels verminderen de kans op uitglijden en zijn daarom geschikter voor in een badkamer.

Welke afmeting van tegels kiest u? 

De afmeting van de tegels is een belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste tegels voor uw project. De grootte van de tegels kan namelijk invloed hebben op de uitstraling en functionaliteit van de ruimte waarin ze worden geplaatst. 

Kleine tegels, zoals mozaïektegels, worden vaak gebruikt voor accenten of patronen in een ruimte. Deze tegels zijn ook geschikt voor kleine oppervlakken, zoals badkamerwanden of douches. 

Grote tegels daarentegen kunnen een ruimte groter laten lijken. Dit komt omdat er minder voegen nodig zijn, waardoor er minder onderbrekingen zijn in het oppervlak en de ruimte groter lijkt. Bovendien kunnen grote tegels een gevoel van luxe en elegantie creëren. Daarbij zijn grotere tegels eenvoudiger schoon te maken. Ze zijn daardoor ideaal voor grote oppervlakken, zoals vloeren in een woonkamer of keuken. 

Het is echter belangrijk om op te merken dat grote tegels niet altijd geschikt zijn voor alle ruimtes. Als een ruimte bijvoorbeeld onregelmatige afmetingen heeft of veel hoeken en bochten heeft, kan het moeilijk zijn om de tegels op een aantrekkelijke manier te plaatsen. In dat geval zijn kleinere tegels of tegels in verschillende maten misschien meer geschikt. 

Kortom, bij het kiezen van de juiste tegelmaat is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van de ruimte, evenals het beoogde ontwerp en de uitstraling. Door de juiste maat tegels te kiezen, kun je de gewenste sfeer en functionaliteit van de ruimte creëren. 

Welke (kleur) tegel past bij uw stijl? 

Zowel vloer- en wandtegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren. Bedenk vooraf welke soort tegel het beste past bij uw interieur en stijl. Inspiratie op doen? Lees dan onze blog: Dé tegeltrends van 2023. Het is ook belangrijk om te bedenken of de kleur van de tegels gemakkelijk te combineren is met andere kleuren.  

Slijtage en onderhoud van tegels 

Tegels hebben verschillende slijtageklassen, die aangeven hoe goed de tegel bestand is tegen slijtage en beschadiging. Dit wordt de PEI-waarde genoemd. Wanneer tegels intensiever gebruikt worden, slijten deze sneller. Bedenk vooraf hoe intensief de tegels gebruikt zullen worden en kies een tegel met de juiste slijtageklasse. Bijvoorbeeld de hal en keuken van de woning zullen een stuk meer gebruikt worden dan de slaapkamervloer. 

Uiteraard hebben tegels onderhoud nodig. Hiermee verlengt u de levensduur van de tegels. Dit geldt zowel voor vloer- als wantegels. Belangrijk is om het regelmatig schoon te maken en droog te houden. Lees hier hoe u het beste uw tegelvloer schoonmaakt. Hiermee voorkom je dat vuil en vocht in de tegels zal trekken. Verkleuring en slijtage zal hierdoor minder snel optreden. 

Hoeveel budget heeft u beschikbaar?

De prijs van tegels kan sterk variëren, afhankelijk van het materiaal, de grootte, de kleur, de afwerking en de slijtageklasse. Bedenk vooraf hoeveel u bereid bent om uit te geven aan de tegels en kies tegels die binnen uw budget passen. Bij Tegelcentrum Siddeburen hebben we een ruim aanbod tegels in verschillende prijsklassen. Zo zijn er altijd tegels voor elk budget beschikbaar.

Hoeveel tegels heeft u nodig?

Naast het type tegel, hangen de kosten van een nieuwe tegelvloer of wand af van hoeveel tegels u nodig heeft. Logischerwijs heeft een keukenvloer van 40m² meer tegels nodig dan een badkamerwand van 6m². Hoe u berekent hoeveel tegels u nodig heeft, leest u hier.

Door goed voorbereid uw zoektocht naar de geschikte tegel te beginnen, voorkomt u teleurstellingen en zorgt u ervoor dat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe tegelvloer of tegelwand.

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Onze klanten aan het woord

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Cristacer, Flaminia, Saime en nog veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. U kunt bij onze tegelhandel kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken, zoals Cristacer, Flaminia, Saime, Porcelanosa en Undefasa. Bekijk alle merken hier.

checkmark-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram