Logo Tegelcentrum Siddeburen
Contact
FAQ
Wenslijst
0
0,00 0 artikelen

Geen producten op de offerte.

Offerte
Logo Tegelcentrum Siddeburen

Waar moet u op letten bij het kopen van tegels? 

23 februari 2023

Het kopen van tegels is voor de meeste Nederlanders geen wekelijkse bezigheid. In de meeste gevallen koop je tegels voor de lange termijn. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar waar u op moet letten bij het kopen van tegels! 

Let op het materiaal van tegels 

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, natuursteen, glas, cement en mozaïek. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw wensen en behoeften.  

De afmeting van tegels 

De grootte van de tegels is een belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste tegels voor uw project. De grootte van de tegels kan namelijk invloed hebben op de uitstraling en functionaliteit van de ruimte waarin ze worden geplaatst. 

Kleine tegels, zoals mozaïektegels, worden vaak gebruikt voor accenten of patronen in een ruimte. Deze tegels zijn ook geschikt voor kleine oppervlakken, zoals badkamerwanden of douches. 

Grote tegels daarentegen kunnen een ruimte groter laten lijken. Dit komt omdat er minder voegen nodig zijn, waardoor er minder onderbrekingen zijn in het oppervlak en de ruimte groter lijkt. Bovendien kunnen grote tegels een gevoel van luxe en elegantie creëren. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor grote oppervlakken, zoals vloeren in een woonkamer of keuken. 

Het is echter belangrijk om op te merken dat grote tegels niet altijd geschikt zijn voor alle ruimtes. Als een ruimte bijvoorbeeld onregelmatige afmetingen heeft of veel hoeken en bochten heeft, kan het moeilijk zijn om de tegels op een aantrekkelijke manier te plaatsen. In dat geval zijn kleinere tegels of tegels in verschillende maten misschien meer geschikt. 

Kortom, bij het kiezen van de juiste tegelmaat is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van de ruimte, evenals het beoogde ontwerp en de uitstraling. Door de juiste maat tegels te kiezen, kun je de gewenste sfeer en functionaliteit van de ruimte creëren. 

Welke kleur tegels past bij uw stijl? 

Zowel vloer- en wandtegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren. Bedenk vooraf welke kleur het beste past bij uw interieur en stijl. Het is ook belangrijk om te bedenken of de kleur van de tegels gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. 

De verschillende soorten afwerking 

Tegels worden aangeboden in verschillende afwerkingen, zoals mat, glanzend, gepolijst en ruw. Bedenk vooraf welke afwerking het beste past bij de ruimte waarin de tegels worden geplaatst. Een gladde tegel is bijvoorbeeld makkelijker schoon te maken dan een ruwe tegel. 

Slijtage en onderhoud van tegels 

Tegels hebben verschillende slijtageklassen, die aangeven hoe goed de tegel bestand is tegen slijtage en beschadiging. Bedenk vooraf hoe intensief de tegels gebruikt zullen worden en kies een tegel met de juiste slijtageklasse. Bijvoorbeeld de hal en keuken van de woning zullen een stuk meer gebruikt worden dan de slaapkamervloer. 

Uiteraard hebben tegels onderhoud nodig. Hiermee verleng je de levensduur van de tegels. Dit geldt zowel voor vloer- als wantegels. Belangrijk is om het regelmatig schoon te maken en droog te houden. Hiermee voorkom je dat vuil en vocht in de tegels zal trekken. Verkleuring en slijtage zal hierdoor minder snel optreden. 

Een goed geprijsde tegel kopen 

De prijs van tegels kan sterk variëren, afhankelijk van het materiaal, de grootte, de kleur, de afwerking en de slijtageklasse. Bedenk vooraf hoeveel je bereid bent om uit te geven aan de tegels en kies tegels die binnen jouw budget passen. Bent u benieuwd naar vloer- of wandtegel? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u tegels kiezen die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en duurzaam. 

Vond u deze blog interessant?

Lees dan ook:

Tegelcentrum Siddeburen: staat altijd voor u klaar met het beste tegeladvies!

Grote kans wanneer u druk op zoek bent naar een geschikte wand- of vloertegel voor in uw woning dat er wat onduidelijkheden zijn en benieuwd bent naar wat er allemaal mogelijk is. Wij van Tegelcentrum Siddeburen bieden u altijd het beste advies op maat en geven antwoord op iedere vraag die bij u speelt! Van advies rondom het zetten van tegels tot aan het regelen van vloerverwarming in uw gewenste ruimte. Ons deskundig personeel helpt u maar al te graag. Wij geven u vrijblijvend advies en brengen u in contact met een specialist!
Tegels in kantoor
Voor elk budget een passende tegel
Gratis bezorging binnen Noord-Nederland
Groot assortiment & de nieuwste trends
Eigen showroom van 1000m2
Bekijk alle tegels

Tegel merken: Mosa, Sphinx, Casa Dolce, Casa Arcana en veel meer

Het programma wandtegels en vloertegels is bij Tegelcentrum Siddeburen goed uitgebalanceerd. Zo voeren wij bekende merken zoals Mosa en Sphinx. Maar u kunt bij de tegelhandel ook kiezen uit verschillende Spaanse en Italiaanse topmerken zoals Casa Dolce en Casa Arcana. Bekijk alle merken hier.

Onze klanten aan het woord

checkmark-circle